Чоколаден непечен тарт
На времево така тмурничко се думам шо да напрам , а ми се јади нешто блачко ама јако блачко и си гледам "Sorry" пралини од Vitaminka плус тоа "Happy" чоколадо ааа си викам тарт тука пукам па шо сака нека биди а плус tоа и брз тарт непечен.Среќни празници и нека ви е на здравје 🤗
Чекори на подготовка
- Се растопува путерот, се мелат ореото, се спојува се заедно и се реди калапот
- Се загрева хоплата, се полива исецканата чоколада, се додава путерот и се блендира со рачен блендер
- 10 пралини од "Sorry" се сечкаат и се растураат врз тартот и врз нив се става чоколадата
- Редиме 8 пралини за декорација и готови сме.
Намирници
- 200 гр Орео
- 85 гр Путер растопен
За Ганашот
- 320 гр Млечно чоколадо Happy
- 160 гр Темно чоколадо хепи Happy
- 300 гр Хопла
- 50 гр Путер
- 18 парчиња Пралине Sorry бонбониера
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
Благо кој несака !