Чоко фантазија торта
Тортата ја нареков така бидејќи нејзиниот вкус е вистинска фантазија, а не ви одзема повеќе од 2 часа за подготовка.
Чекори на подготовка
- Сварете ги пудинзите со млекото, шеќерот и ванилиниот шеќер.
- Изматете го маргаринот и шеќерот во прав. Додадете го и пудингот во филот и изматете убаво.
- Во посебен сад изматете ја хоплата.
- Растопете ја чоколадата за готвење.
Филот поделете го на 3 дела:
- *Фил со растопена чоколада
- *Фил со 1/2 хопла
- *Фил со шеќер во прав и маргарин
- Земете еден пандишпан, попрскајте го со млеко и ставете фил по желба. Редете наизменично. Врз филот со чоколада, ставете го слаткото.
- Кога ќе го ставите последниот пандишпан, филувајте однадвор со останатата половина од хоплата.
- Како декорација, изрендајте темна чоколада Happy и декорирајте одозгора.
- Пред послужување, оставете ја на ладно место или фрижидер минимум 4 часа.
Намирници
- 3 готови пандишпани
- 750 мл млеко
- 3 пудинзи Пастела Витаминка
- 3 лажици шеќер
- 1 ванилин шеќер Витаминка
- 250 г маргарин
- 200 г шеќер во прав Витаминка
- 500 мл хопла
- 100 г чоколада за готвење Витаминка
- 100 г слатко од вишна
За декорација:
- 1 темна чоколада Happy Витаминка
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
0 Comments