Едноставен и брз рецепт за похувани пилешки прсти

by | Ное 2, 2022 | 0 comments

Дел од денот: ручек
Тип: останато
Teжина: средно
Време: 30 - 60 мин.

Едноставен и брз рецепт за похувани пилешки прсти

Tastify
подготовка 15 minutes
готвење 20 minutes
порции 4

Чекори на подготовка
 

  • Пилешките прсти измијте ги и сварете ги.
  • Лукот излупете го, исечкајте го и изгмечете го.
  • Во сад подгответе мешавина од зачини.
  • Ставете ги претходно припремениот лук, карито,мелениот црн пипер, Дафинка мешаниот зачин и зачинот за пилешко.
  • Потоа,пилешките прсти добро истријте ги со подготвената мешавина од зачини за добро да се распореди вкусот.
  • Секој од од нив извалкајте го прво во брашно,па во изматените јајца и на крај во лебните трошки.
  • Така припремените пилешки пртси пржете ги во загреано Брилијант масло додека поруменат.
  • Похуваните пржени прсти извадете ги на решетка или врз кујнска хартија за да се исцедат од вишокот масло.
  • Послужете ги додека се топли со прилог од помфрит,кечап, сос за скара и салата.
  • На здравје!

Намирници
  

  • пилешки прсти по потреба
  • 3 јајца (по потреба зголемете ја дозата)
  • лебни трошки по потреба
  • брашно по потреба
  • Дафинка мешан зачин по вкус
  • 4 чешниња лук
  • кари од Витаминка по вкус
  • прстофат зачин за пилешко од Витаминка
  • Брилијант масло по потреба за пржење
  • мелен црн пипер по вкус.
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!

0 Comments

Submit a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Рејтинг