Макарони во брз сос од печурки
Чекори на подготовка
- Во сад на оган ставете 4 литри вода и додајте го зачинот од бибер и сол.
- Во зовриената вода додајте ги макароните и варете ги 5 минути. Варените макарони исцедете ги.
- Во друг сад ставете 1 литар вода и додајте ја посната крем супа од печурки.
- Континуирано мешајте со жица за матење додека супата зоврие.
- Во зовриената супа додајте ги маринираните печурки и варете за време од 5 минути.
- Потоа,во садот додајте ги исцедените макаронии продолжете со варењето уште 5 минути.
- Топлите макарони во брз сос од печурки, зачинетеги со свежо мелен црн бибер и послужетеги со ситно сечкан магдонос.
Намирници
- 400 г макарони
- 4 л вода
- 1 лажица мешавина црн, бел, црвен бибер и морска сол од Витаминка.
За сос од печурки:
- 1 ќесичка посна крем супа од печурки од Витаминка
- 1 л вода
- 300 г маринирани шампињони
- црн бибер во зрно од Витаминка.
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
0 Comments