Погача Погача за нова година, брза и едноставна 500 гр брашно250 мл млеко1 јајцепола квасец50 мл масло1 лажица сол1 лажица шеќерпутер Се раствора квасецот со топлото млеко, се меси тестото и се дели на 5 дела, секој дел се мачка со путер, се сука на долго, се...