Брз чоколаден сладолед со пудинг
Чекори на подготовка
- Во сад за матење изматете ги жолчките со шеќерот, па додајте го прашокот за пудинг од чоколадо.
- Добро измешајте и на крај додајте го ладното млеко.
- Подготвената смеса за сладолед ставете ја во тенџере и варете ја додека се згусти.
- Тенџерето тргнете го од огнот.
- Белките изматете ги во цврст шлаг кој постепено ќе го додавате во жешкиот пудинг со постојано мешање.
- Чоколадото растопете го на пареа или во микробранова печка.
- На крај во тенџерето додајте ги путерот и растопената Синтагма.
- Измешајте за да се соединат состојките и оставете ја смесата да се излади.
- Штом се излади ставете ја во пластичен сад и замрзнате ја.
- Пред служење извадете го садот и оставете го 5 до 10 минути.
- Со помош на алатка формирајте топки и ставете ги во чинии за сладолед.
- По желба декорирајте со изматена шлаг пена и Твистер чоколаден прелив.
- Уживајте во светот на вкусовите!
Намирници
- 5 јајца
- 300 г шеќер
- 2 ќесички пудинг од чоколадо од Витаминка
- 1 л млеко
- 100 г путер
- 80 г Синтагма какао крем за торти (чоколадо за готвење).
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
0 Comments