Брза раванија со кокос
Совети плус:Во пандишпанот не мора да ставите 100 г кокос, убаво е и со 50-70 г, проверено ми е, но со кокосов кој го наведов, затоа што има полн вкус.Декорацијата не е задолжителна, може да се изостави или да се менува по желба.
Чекори на подготовка
- Јајцата со шеќерот се матат со миксер додека се појави убава трага од маталките.
- Во сад се мешаат сувите состојки – брашното,прашокот за печиво, ванилиниот шеќер и кокосот.
- Во садот со јајцата се додаваат маслото и млекото, па се додаваат сувите состојки и се меша со лажица.
- Тавата за печење (бр. 28 или 30) намрсете ја со масло и ставете тенок слој брашно.
- Печете во загреана рерна на 180 степени, за време од 20-25 минути.
- Оставете да се излади.
- За шербетот, ставете ја водата да зоврие заедно со шеќерот колку да се стопи.
- Изладениот пандишпан полевајте го рамномерно со лажица, со топол, но не врел шербет.
- Декорирајте со кокос пред служење.
- На здравје!
Намирници
- 3 јајца
- 12 лажици шеќер
- 12 лажици брашно
- 12 лажици Брилијант масло
- 12 лажици млеко
- 1 ќесичка прашок за печиво од Витаминка
- 1 ќесичка ванилин шеќер од Витаминка
- 100 г кокос од Витаминка
За шербет:
- 600 мл вода
- 400 г шеќер
За декорација:
- 50 г кокос од Витаминка.
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
0 Comments