Мисиркини медаљони во кремаст сос
Чекори на подготовка
- Рерната приклучете ја да се загрева на температура од 250 степени.
- Мисиркините медаљони исечете ги на коцки со големина1.5*1.5 см.
- Ставете ги во сад и додајте ги млекото и мешаниот зачин.
- Тавата ставете ја во загреаната рерна.
- Печете 5-10 минути.
- Неутралната павлака ставете ја во длабок сад и додајте пилешката крем супа.
- Измешајте и додајте вода и мелен црн бибер.
- Смесата додајте ја во тавата со медаљоните.
- Измешајте и намалете ја температурата на 200 степени.
- Печете за време од 30-40 минути додека месото омекне.
- За време на печењето, повремено мешајте ги медаљоните.
- Штом месото омекне, извадете ја тавата и оставете ја кратко да се излади.
- Во 4 чинии ставете ги варените тестенини.
- Додајте од мисикините медаљони и сосот.
- Послужете додека се топли со листови свежо нане.
- Уживајте во светот на вкусовите!
Намирници
- 400 г мисиркини медаљони
- 100 мл млеко
- ½ мала лажичка Дафинка мешан зачин
- ½ до 1/3 ќесичка крем пилешка супа од Витаминка
- 300 мл неутрална павлака
- 100 мл вода
- мелен црн бибер од Витаминка
- 400 г варени таљатели или други тестенини по избор.
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
0 Comments