Печено сирење со рузмарин и лук
Чекори на подготовка
- Вклучете ја рерната да загрева на 180ºС.
- Сирењето оставете го во кутијата и направете вдлабнатина во средината.
- Чешнето лук исчистете го и исечкајте го.
- Ставете го во средината на сирењето и додајте малку свеж рузмарин.
- Вака подготвеното сирење наросете го сомалку Брилијант маслиново помас масло,а потоа ставете го во загреана рерна да се печи за време од 15 до 20 минути.
- Лебот исечете го на коцки.
- Парчињата леб наредете ги на исчистени стапчиња рузмарин (како ражничи) и наросете ги со маслиново масло и морска сол.
- Наредете ги во тава и ставете ги да се печат заедно со сирењето.
- Сувата брусница и оревите ситно исечкајте ги и ставете ги во посебен сад.
- Откако ражничите од леб и сирењето ќе добијат златно-жолта боја извадете ги од рерната и послужете ги на даска.
- Секој залак од ражничите потопете го во сирењето, па во миксот од сечканата брусница и ореви.
- На здравје!
Намирници
- 250 г Камембер
- 1 чешне лук
- неколку гранчиња свеж рузмарин
- Брилијант маслиново помас масло
- парчиња леб
- 1 мала лажичка морска сол од Витаминка
- сува брусница
- ореви.
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
0 Comments