Похувано пилешко во пиво

by | Ное 2, 2022 | 0 comments

 

Дел од денот: вечера
Тип: останато
Teжина: средно
Време: 30 - 60 мин.

Похувано пилешко во пиво

Tastify
подготовка 10 minutes
готвење 20 minutes
порции 2

Чекори на подготовка
 

  • Најпрво во сад ставете ги јајцата и изматете ги.
  • Потоа додајте ги прво пивото а потоа и брашното.
  • Посолете по вкус и измешајте.
  • Смесата оставете ја да отстои додека да го подготвите пилешкото месо.
  • Пилешкиот стек наједноставно е да го исечете на ленти.
  • Потоа лентите месо посолете ги и зачинете ги со сол, мелен црн бибер и кари по вкус.
  • Така посолените ленти месо потопете ги во смесата со пиво и ставете ги да се пржат на претходно загреано масло.
  • Месото пржете го додека да добие златно кафеава боја а потоа извадете го од тавата иставете го во сад обложен со хартија.
  • Уживајте во светот на вкусовите!

Намирници
  

  • 350 г пилешки стек
  • 2 јајца
  • 140 г брашно
  • 200 мл пиво
  • морска сол од Витаминка по желба,
  • меленцрн бибер од Витаминка по желба
  • кари зачин од Витаминка по желба.
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!

0 Comments

Submit a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Рејтинг