Полнети јајца со фил во три вкусови
Чекори на подготовка
- Јајцата сварете ги, оставете ги кратко да се изладат, а потоа излупете ги.
- Пресечете ги на половина и одвојте ги жолчките од белките.
- Жолчките ставете ги во мал сад и испасирајте ги со виљушка.
- Потоа додајте ги во сечко, кујнски процесор или блендер.
- Во садот со жолчките додајте го Витанезоти сенфот.
- Кратко изблендирајте за да добиете хомогенасмеса.
- Смесата поделете ја на три дела.
- Авокадото излупете го и додајте го во сечкото.
- Додајте една третина од филот со жолчки.
- Изблендирајте кратко.
- По желба посолете со морска сол.
- Филот ставете го во мал длабок сад.
- Парчињата цвекло ставете ги во сечкото.
- Кратко изблендирајте, а потоа додајте третина од филот со жолчки.
- Повторно кратко изблендирајте.
- Филот со цвекло ставете го во друг мал длабок сад.
- Белките наредете ги во чинија за сервирање.
- Со помош на мала лажичка или готварски шприц наполнете ги белките.
- Декорирајте со свежо нане, магдонос или црвена пипер по избор.
- Уживајте во светот на вкусовите!
Намирници
- 5 варени јајца
- 50 мл Витанез (една мала ќесичка)
- 1 лажица сенф од Витаминка
- 30 50 г цвекло од тегла
- ½ авокадо
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
0 Comments