Медена торта со џем од кајсија
Медена торта
Чекори на подготовка
Подготвка:
- Во длабок сад, ставете ги медот, шеќерот, млекото и маслото. Загрејте го на средна температура, мешајте додека шеќерот не се раствори и смесата стане густа. Ставете го џемот.
- Тргнете од рингла и оставете го да се лади.
- Во друг сад ставете ги брашното и печивото. Измешајте убаво и претурете ја течната смеса во сувата. Ставете да се пече во тавче за печење обложено со хартија за печење. Печете на 180 Целзиусови степени, 35 минути. Кога ќе биде печена и жешка, премачкајте со остатокот од џемот убаво и прелијте со растопеното чоколадо. Оставете да се олади убаво, пред да исечете и сервирате. Voilà
Намирници
Состојки:
- 2 шолји мед
- 1 шолја шеќер
- 1 шолја млеко
- 1/2 шолја масло или растопен путер
- 4 шолји брашно
- 1 пакетче прашок за печиво
- 200 грама џем од кајсија подели го на 100 грама
- 100 грама чоколадо
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
0 Comments