Тип: посно
Teжина: лесно
Време: 30 - 60 мин.
Посни василици
Janevska Emilija
Вкусни, меки, ванилици идеални за секој ден
подготовка 20 minutes mins
готвење 30 minutes mins
вк. време 50 minutes mins
Замесуваме тесто од маргарин, шеќерот во прав и ванилиниот шеќер
Додаваме брашно
На крај, мелено сецканите ореви
Смесата ја ставаме во најлон фолија и во фрижидер да одмара тестото 1 час
Формираме ванилици во форма на топче и ги редиме во тава за печење обложена со хартија за печење
Печеме 10 мин на 160 степени, во претходно загреана рерна
Веднаш, врело, секое го валкаме во мешавина од шеќер во прав и 1 ванилин шеќер
- 260 грама брашно
- 200 грама маргарин
- 3 лажици шеќер во прав
- 2 ванилин шеќер
- чаша јогурт мелено - сецкани ореви количината на оревите е пред се да се сецкаат