Пана кота со крем со ф’стаци

by | Фев 26, 2024 | 0 comments

Teжина: лесно
Време: 10 - 15 мин.

Пана кота со крем со ф'стаци

Ана Марија Кузмановска
Спој на различни вкусови и текстура од соништата.
подготовка 10 minutes
готвење 4 minutes
вк. време 4 minutes
порции 6

Чекори на подготовка
 

  • Во помало тенџере измешајте ги кокосовото млеко, млекото, ванилиниот шеќер и кремот со ф'стаци. Загрејте ги состојките, но не дозволувајте да врие, туку само да се стопи убаво кремот. Мешајте постојано.
  • Тргнете го тенџерето од плоча, ако е ептен врела смесата почекајте малку да се олади пред да го измешате желатинот. Желатинот нема да работи ако е врела смесата. Мешајте убаво.
  • Поделете ја смесата во силиконски мафини, или па некои чашки по желба и ставете ги во фрижидер да се сретнат неколку часа или најдобро преку ноќ.
  • .
  • За преливот од малини, во тенџерче стопете ги малините и другите состојки. Ако не сакате да има семки преливот, откако ќе се загрее убаво ставете го во цедалче и убаво мешајте додека во цедалчето ви останат само семките.

Намирници
  

  • • 1 конзерва кокосово млеко
  • • 100мл млеко по избор
  • • 1 кесичка желатин ставен во 1-2 лажици вода да набабри
  • • ванилин шеќер/екстракт
  • • 100-150г Луна крем со ф'стаци
  • .
  • Прелив од малини
  • • 1ипол чаша малини
  • • ванилин шеќер
  • • малку мед по желба
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!

0 Comments

Submit a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Рејтинг