Полнет благ компир

by | Мар 1, 2024 | 0 comments

Дел од денот: ручек

Полнет благ компир

Profile photo ofanamarijaАна Марија Кузмановска

Чекори на подготовка
 

  • Загреј ја рерната на 200 степени. Убаво измиј ги компирите. Исечи ги на половини, посоли ги и промачкај ги со маслиново масло. Преврти ги, лушпата да биде нагоре и боцни ги со вилушка на неколку места.
  • Печи ги околу 40 мин. (може и повеќе во зависност од големината)
  • Додека се печат компирите припржи го месото со зачини по желба и изрендај кашкавал.
  • Кога ќе бидат испечени компирите, преврти ги, испасирај ги малку и нареди месо, пченка или додатоци по избор и кашкавал. Врати ги во рерна да се стопи кашкавалот.
  • На крај додади грчки јогурт, sweet chilli сос и салата. Јас ги јадам со лушпа, така ми се повкусни, но може и без.

Намирници
  

  • 2 големи благи компири
  • маслиново масло и зачини
  • 250-300г мелено пилешко и мисиркино
  • пченка или грав од конзерва
  • кашкавал
  • грчки јогурт
  • салата
  • sweet chili сос
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
Дел од денот: ручек

Полнет благ компир

Profile photo ofanamarijaАна Марија Кузмановска

Чекори на подготовка
 

  • Загреј ја рерната на 200 степени. Убаво измиј ги компирите. Исечи ги на половини, посоли ги и промачкај ги со маслиново масло. Преврти ги, лушпата да биде нагоре и боцни ги со вилушка на неколку места.
  • Печи ги околу 40 мин. (може и повеќе во зависност од големината)
  • Додека се печат компирите припржи го месото со зачини по желба и изрендај кашкавал.
  • Кога ќе бидат испечени компирите, преврти ги, испасирај ги малку и нареди месо, пченка или додатоци по избор и кашкавал. Врати ги во рерна да се стопи кашкавалот.
  • На крај додади грчки јогурт, sweet chilli сос и салата. Јас ги јадам со лушпа, така ми се повкусни, но може и без.

Намирници
  

  • 2 големи благи компири
  • маслиново масло и зачини
  • 250-300г мелено пилешко и мисиркино
  • пченка или грав од конзерва
  • кашкавал
  • грчки јогурт
  • салата
  • sweet chili сос
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!

0 Comments

Submit a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Рејтинг