Толумби
Направени по традиционален рецепт, превкусни и сочни…ги снемува за 5 минути 🤤
Чекори на подготовка
Подготовка:
- Ставете ја водата заедно со зејтинот да зовријат.
- Откако ќе зоврие, ставете го брашното заедно со пецивото и исклучете го шпоретот.
- Соединете ја смесата убаво и оставете да олади околу половина час.
- Јајцата додавајте ги едно по едно, па убаво измешајте за да добиете хомогена смеса.
- Ставете ја смесата во алатка за толумби или поголем шприц и формирајте ги врз хартија за печење.
- Печете околу 18 минути на 200С, без да ја отворате рерната.
- Во меѓувреме подгответе го шербетот.
- Откако ќе се испечат, ставете ги во шербетот да постојат околу 3-4 минути.
- Пред послужување, оставете да впие шербетот околу 2-3 часа.
Намирници
- 500 мл вода
- 1 филџан зејтин Брилијант
- 400 г брашно
- 1 пециво Витаминка
- 6 јајца
За шербет:
- 600 мл вода
- 900 г шеќер
- 1 ванилин шеќер Витаминка
Го пробавте рецептот?Кажете ни како Ви се допадна!
0 Comments